Way of working

Proefmoment

Ik vind het enorm belangrijk dat je je goed voelt bij je bruids-make-up en kapsel en je totale look. Daarom spreken we op voorhand af voor een proefmoment. Zo leren we elkaar al wat kennen en krijg ik een idee van jouw voorkeuren en stijl. Doorheen de jaren heb ik gemerkt dat een proefmoment een echte must is, ik werk bij een bruid dus niet zonder (voor suite is dit mogelijk, maar niet noodzakelijk). 

Tijdens dit proefmoment werken we een volledige make-up en kapsel uit, zodat je weet waaraan je je de dag zelf kan verwachten. Zo'n try-out moment enige tijd vóór de trouw geeft ons ook de tijd om wat zaken aan te passen, zoals bijvoorbeeld de lengte van je haar, eventuele kleurschakeringen, skin care,... 

Ik hou alle details van jouw look bij, met foto’s en een persoonlijke fiche, waardoor het op de trouwdag vlot verloopt. Daarnaast bespreken we ook de planning van de dag en leggen we een begin uur vast.

PRAKTISCH:

- Het proefmoment gaat gewoonlijk enkele maanden tot weken voor de trouwdag door en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. 

- Er worden geen proefmomenten gepland tijdens het weekend (zaterdag & zondag), aangezien deze tijd gereserveerd is om bruiden te laten stralen op hun grote dag.

- Het proefmoment gaat in de Beauty Bar in Melle door.

- Ter voorbereiding vraag ik je om me de volgende zaken in een mapje op je gsm te voorzien:

  • Foto’s van kapsels en make-up die je aanspreken
  • Foto van je trouwkleed
  • Eventueel een moodboard van de stijl van de trouw

Tips proefmoment

♥ Je mag zonder make-up op naar het proefmoment komen en je haar mag je de avond ervoor wassen.
♥ Dagcrème en andere dagverzorging mag je die ochtend al aanbrengen, zoals je gewoonlijk zou doen. 
♥ Het kan handig zijn om een wit kleedje of bovenstuk te dragen (als je trouwjurk ook wit is).
♥ Het is super leuk om je try-out te doen vlak voor je je kleedje nog eens gaat passen, zo heb je al een beeld van jouw volledige look voor je mooie dag.

Trouwdag

Op de trouwdag zelf kom ik gewoonlijk aan huis zodat je geen tijd verliest en je je vlot kan klaarmaken. Kwestie van de dag relaxed te starten!
Ik werk volgens de afgesproken timing en zorg ervoor dat jij en de suite klaar staan voor de belangrijke dag.

 

Om vlot en professioneel te werk te kunnen gaan, is het gemakkelijk dat:

  • Er een lichtrijke ruimte (liefst daglicht) is, voorzien van een (tafel om mijn spulletjes op te zetten en een stopcontact(en)/verlengkabel voor de haartools

  • Deze ruimte rustig en eventueel afgezonderd (zeker indien er zich familie verzamelt en aanwezig is huis)
  • Er een spiegel voorzien is, zodat je kan meevolgen of snel het eindresultaat kan checken
  • Het haar van iedereen die een hairstyling heeft kurkdroog is. Indien het haar nog nat of zelfs licht vochtig is, is het heel moeilijk om volume en stevigheid aan het kapsel aan te brengen. Geef dit dus zeker ook door aan je suite.
  • Je de haarspeldjes en eventuele haardonut van bij de proef bijhoudt en klaar legt (indien het kapsel vaster moet gezet worden dan bij de proef, kan ik dit beter inschatten adhv het aantal gebruikte haarspeldjes).

Nadat ik je make-up en kapsel verzorgd heb, kan ik eventueel assisteren met het aantrekken van je jurk en accessoires. Ik kijk of er nog een touch up nodig is en vertrek pas wanneer je er op en top klaar voor bent.

Tips trouwdag

♥ Voor we aan je make-up en haar beginnen, heb je best al je tanden gepoetst en lenzen ingestoken (nadien is lastiger).
♥ Trek iets comfortabel aan om in mijn make-up stoel te zitten, dat niet over je hoofd moet nadien bij het omkleden. Je trouwkleed doe je het best pas na de make-up en hairstyling aan, tenzij het over je hoofd moet (ik heb altijd een cape mee, die het trouwkleed kan beschermen).
♥ Draag 's morgens geen kledingstukken of accessoires die een afdruk kunnen nalaten, zoals bijvoorbeeld kousen, bh of een uurwerk.
♥ Voorzie na je make-up en haar nog voldoende tijd om je verder klaar te maken: even naar toilet, juwelen aan doen, je jurk aan doen etc. 

Volg Eva Beauty Bar op Instagram: